Efterskole, privatskole og folkeskole: Fordele og ulemper

Har du overvejet at sende din søn eller datter på privatskole eller efterskole, men ved du ikke helt, hvad løsningerne indebærer, og hvordan det helt præcist adskiller sig fra en folkeskole? Vi kommer her med et indblik i de forskellige løsninger inden for uddannelse, så du bedre kan tage en beslutning på vegne af dit barn.

Privatskole – fokus på faglighed og tid til eleverne

En privatskole er en folkeskole i opgraderet form. Eleverne har det samme gode sociale samvær, men ofte er undervisningen bedre, fordi lærerne er bedre, og fordi der er mere rum til den enkelte elev, hvad angår direkte feedback. Mange tror fejlagtigt, at privatskolen er for de snobbede, men det er langt fra tilfældet. Den faglige del er bare meget bedre, og det kan man eksempelvis få på en privatskole ved Holbæk.

Efterskole – bryd de vanlige mønstre og få venner for livet

Efterskolen er et perfekt frirum for børn og unge, som måske føler sig lidt låst af nogle faste roller i deres hverdag i folkeskolen. På en efterskole får de nye venner og nye omgivelser, og man udvikler sig meget som person i denne tid. Man kan få prøvet nogle ting af rent socialt, som ikke var muligt før, fordi man har gået op og ned ad de samme mennesker i lang tid.

Folkeskole – stor vennekreds og lettilgængelig

Folkeskolen betales gennem skat, og det betyder, at det er ”gratis” for dit barn at gå der modsat efterskoler og privatskoler. Der er ikke noget galt med folkeskolen – de andre løsninger kan bare fungere bedre for dit barn afhængigt af behov.