Hvordan tørrer du bedst hænderne?

Det er indlysende bedst at benytte et håndklæde til at tørre hænderne med når du har været på toilettet. Men det er ikke altid at det er en mulighed. Når du for eksempel bruger toilettet på arbejde eller på en café eller et helt tredje sted.

Der kan du typisk vælge mellem tre muligheder. Enten er der papirhåndklæder eller en elektrisk håndtørrer. Den sidste mulighed er at tørre hænderne i luften eller bukserne.

De fleste tørrer ikke hænderne

Du kan se det på døren. Der er lange striber af kalk fra vand og sæberester. Særligt lige under håndtaget. Gæsterne på toilettet bruger ikke altid de muligheder du sætter op. Det er en svær situation.

En håndtørrer har to udfordringer. Den ene er at bakterier har det med at blive hvirvlet rundt i luftstrømmen, så den er ikke specielt hygiejnisk at bruge. Det kunne man eventuelt løse med lidt håndsprit ved siden af. Det andet problem er at en håndtørrer tager lang tid at bruge.

Problemet med papirhåndklæder

Papirdispensere på toiletter er det mest hygiejniske valg. Desværre kan det give et frygteligt rod. Især når skraldespanden ikke bliver tømt. Det kan også blive ret dyrt med papirhåndklæder på toiletter der bliver brugt af mange mennesker.

Desuden er det knapt så miljøvenligt at bruge papir til at tørre hænderne.

Hvad kan du gøre?

Tja, det er op til dig. Du kan købe en god håndtørrer hos Clean Management. Den kan du kombinere med en papirdispenser så folk selv kan vælge den løsning de foretrækker. Brug gerne papir med god sugeevne, det mindsker både forbrug og affald.

Invester i en håndtørrer der har filter og er let at gøre ren. Det mindsker smittespredning. Det vigtigste er at folk ikke bare lufttørrer deres hænder. Sæt også en håndsprit op ved indgangen til toilettet.