Funktionelt tøj der også er klimavenligt

Du har hørt det før – funktionelt tøj, men hvad vil det egentlig sige. Logisk set har alt tøj vel en funktion? Men i en tid hvor klima og miljø er i fokus har funktionelt tøj samme fokus.

Klassisk tøj har som funktion at regulere kroppens temperatur og få dig til at se godt ud. Dit tøjvalg handler i høj grad om social accept. Derfor har modeindustrien dikteret hvad du skulle have på i mange år. Og det har været på bekostning af miljøet.

Meget ny mode

Moden skifter hurtigt. Nye kollektioner bliver sendt på gaden månedligt og butikkerne kan næsten ikke følge med. Hvis du vil følge moden skal du være hurtig. Det har avlet en brug og smid væk-kultur som er meget belastende for miljøet.

Tekstilindustrien er konstant på udkig efter metoder at producere og levere billigere og hurtigere. Men noget er ved at ændre sig. Vi stiller andre krav.

Se for eksempel det funktionelle tøj fra Blusbar by basics.

Moderne at være autentisk

Vi er trådt ind i en tidsalder hvor det er bedre at være sig selv end at ligne alle de andre. Vi vil have noget unikt. I Danmark har vi råd til at betale for en lidt bedre kvalitet og noget der er anderledes en det alle butikkerne på strøget tilbyde.

Og vi er villige til at betale for at fremhæve vores personlighed og høste anerkendelse for de mennesker vi er.

Tøj der er godt for miljøet

Du kan skille dig ud ved at købe lokalproduceret tøj. Det skåner miljøet i transport. Tøj der er lavet af økologisk bomuld bruger mindre vand og har mindre CO2-udslip. Desuden er den af meget bedre kvalitet og holder længere. Tøj lavet af hør og uld er også både funktionelt og skånsomt for vores omgivelser.