Børn har brug for legetøj

Barndommen virker som en uskyldig tid. Det er den bare ikke. Det er nemlig når vi er små, at vi lærer langt det meste af det, som vi bruger i vores voksenliv. Barndommen er en lang udforskning af verden. Vi ved nemlig instinktivt, at vi har brug for at forstå vores omgivelser, hvis vi skal kunne navigere i dem på en fornuftig måde senere i livet.

Det hele lyder måske lidt kedeligt. Det er det bare ikke for børnene. Det skyldes, at børn lærer og udforsker gennem leg. Leg er nemlig en måde at afprøve sin egen ageren i verden. Leg stimulerer fantasien og kreativiteten. Sidst men ikke mindst lærer børn en masse sociale kompetencer, når de leger.

Derfor er legetøj også et af de vigtigste redskaber i forhold til børneopdragelse. Legesager er nemlig med til at stimulere børnene i deres leg. Det skaber nogle rammer som børnene kan lege inden for eller bryde fuldstændig med. Samtidig er legesager en opfordring til leg. De gør det nemlig lettere for børnene at kaste sig ud i legen.

Tøjdyr og legehuse er sunde

Selvom legetøj grundlæggende er sundt, skal man huske at det findes i forskellige kvaliteter. Noget legetøj er lavet af materialer, som ikke er specielt sunde for børnene at berøre eller have i munden. Andet er lavet, så det hurtigt går i stykker. Så kan børnene blive kede af det.

Derfor er det bedst, hvis man vælger legetøj af høj kvalitet, der både holder godt, og som er lavet af naturlige materialer. Det giver den bedste og sundeste form for leg.

Du skal altså ikke være bange for at forkæle din lille engel med legetøj. Det er kun sundt for barnet. Børn har nemlig brug for legetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *