Sådan skaber du en frodig og grøn have

Drømmer du om den perfekte grønne have, som både kan byde på fantastiske blomsterbede og velsmagende grøntsager? Det kræver tid og hårdt arbejde at bygge op, men når det færdige resultat står, vil du opnå en tilfredshed, som er svær at matche – særligt, hvis du er et havemenneske med grønne fingre, som kan gå i mulden dagligt og få de gode oplevelser. Vi giver dig her tre råd til en frodig, grøn og spiselig have.

Et drivhus er nødvendigt

Den danske sommer kan være tvivlsom i sin gang, men med et drivhus kan du opnå både den nødvendige varme og vandtilførsel, som måske lidt mere eksotiske frugter og grøntsager kræver. Et drivhus er et større tiltag, men hvis du gerne vil have hjemmeskabte agurker og tomater, så er det nødvendigt under danske himmelstrøg. Du skal have pladsen, men du skal også have det ideelle drivhusglas til dit hjem.

Leg lidt med vand

En have får et helt andet park-agtigt udtryk, når du begynder at installere å-systemer og vandhul. Du både bygge en japansk have, og du kan tiltrække smådyr, der finder hvile ved vandhuldet efter at have kæmpet sig mod væske over en længere periode. Det giver bare et fantastisk udtryk i din hjemmelavede have.

Byg i forskellige niveauer

Vi kender alle den flade firkantede have, der ligger op ad de fleste lige så flade og firkantede huse. Du kan meget nemt give lidt liv til haven, hvis du vælger at bygge op i forskellige niveauer. Det kan af praktiske årsager måske ikke være den bedste løsning, men rent æstetisk gør det en stor forskel.