I tvivl om fremtiden? 3 karrieremuligheder til dig

Det kan være svært som ung at bestemme sig på én retning, som man har lyst til hele livet. Og ret skal være ret: man behøves ikke at lave det samme hele sit liv, men du vil uden tvivl opbygge nogle kompetencer inden for disse områder, som vil stille dig stærkere til en lønforhandling inden for samme område i stedet for at udforske nye områder. Vi giver dig her tre bud på, hvad du kan vælge af karriere.

Spedition og shipping

Spedition og shipping er en voksende industri, og på verdensplan er det en af de brancher, hvor der er allerflest folk ansat. Der er mange forskellige muligheder for typen af arbejde. Du kan få lov at sidde med jura, du kan være chauffør eller kaptajn, og når man har med så store virksomhed at gøre, er der et kæmpe administrativt apparat, du kan blive en del af.

Programmør

Alt nu om dage er digitaliseret, og det betyder, at der er en kæmpe efterspørgsel på unge talenter inden for IT. Faktisk er der så stor efterspørgsel, at du vil få en fantastisk hyre allerede fra dit første job, fordi du har nogle kompetencer, som kan være svære for andre at opbygge senere i livet.

Kommunikation

Akkurat som med programmører skal vi bruge folk, som kan finde ud af at kommunikere digitalt. Kort sagt skal man bruge folk, som har en plan med eksempelvis en hjemmeside, mens programmørerne skal udvikle det, som andre har fundet frem til. Der er mange forskellige grene inden for kommunikation, og det handler ikke kun om ord.