Se klart med svømmebriller

Se klart med svømmebriller

Det er nok det tætteste, man kan komme på at opleve vægtløs og flyvende tilstand, uden at man skal ud i rummet eller op i et fly: Ved at dykke under vandet og opleve en forunderlig foranderlig verden i mere lydtætte omgivelser, om det så sker ude i havet, en sø, en flod eller i den lokale svømmehal.

Men der er ikke noget spændende ved oplevelsen, hvis man ikke kan se den klart nok. Derfor er det vigtigt, at man har de rette svømmebriller til formålet.

Måske handler det for dig ikke så meget om at nyde vandets omkransning af din krop, mens du langsomt flyder gennem elementet og mærker den næsten – omtalte – vægtløse tilstand. Det kan være, du er ude i at træne dig op til at blive elitesvømmer eller i forvejen svømmer på højt niveau.
Her kræves det bestemt også de rette svømmebriller.

De to ovenstående eksempler kan i og for sig også være modsatrettede, da man i det første tilfælde kan nøjes med et par deciderede dykkerbriller med eventuel snorkel, der omfavner det større spekter af ansigtet, mens svømmebriller er mere karakteriseret ved at have en mindre elastik og rundere brille-elementer.

Hvad forventes der så af et par ordentlige svømmebriller?

Jo, som noget af det vigtigste er der pasformen. De skal gerne passe til dit specifikke hoved, så du ikke oplever gener ved at have dem på. De skal gerne sidde tæt nok til, at vand ikke slipper ind, men de skal heller ikke gøre ondt at have på.

Endvidere kan det være en god idé at investere i et par svømmebriller, der har anti-dug-behandling i sig, så du får frit udsyn i din svømmebane, så du slipper for eventuelle forstyrrende elementer, der slører dit syn.

Blandt de producenter, der fremstiller kvalitets-svømmebriller, kan fremhæves navne som Arena og Speedo.