Sådan indretter du et kontor, som lægger op til innovation

Det er ingen hemmelighed, at de mest succesfulde arbejdspladser er dem, hvor innovation og nytænkning er i høj kurs. Når du vækker innovationen hos dine medarbejdere, så øger du nemlig produktiviteten. Der er selvfølgelig ingen opskrift på, hvordan du gør det, men omgivelser spiller en kæmpe rolle. Derfor får du nu en guide til, hvordan du indretter jeres kontor som en innovativ base.

Gør kontorpladsen fleksibel

Hvis du forventer, at dine medarbejder skal tænkte hurtigt, nyt og abstrakt, så skal arbejdspladsen også være omstillingsparat. Sådan helt bogstaveligt. Sørg for at sætte hjul og håndtag på møblerne, så de kan flyttes rundt. Der skal være plads til at brainstorme i store grupper eller trække sig. Dine medarbejdere skal føle sig opfordret til at skabe det miljø, som de føler sig mest inspireret i. Det er også en god ide, at have en whiteboard tavle hængende hist og her, så man kan skrive pludselige indskydelse og skitser på.

Tilføj legende elementer

Det er vigtig at tilføje en form for leg på arbejdspladsen. Hjernen har nemlig brug for at blive stimuleret for at være innovativ. Nogle virksomheder har decideret legepladser på kontoret. Men hvis du synes, at det er for meget, så kan bordfodbold eller farverige malerier gøre meget. Det vigtigste er, at du opfordrer dine medarbejdere til at være legende og altid have ja-hatten på.

Gør plads til pauserne

Videnskaben siger, at den rigtige længde af og form for pauser gør os meget mere effektive. Hvorfor så ikke gøre plads til det? Lav rum hvor medarbejdere kan tage en powernap. En lur på 15-20 min. øger vores effektivitet. Sørg for dæmpet lys og mulighed for at ligge ned.