Sådan finder du den rette ramme

Sådan finder du den rette ramme

Når du vil hænge plakater, malerier og meget andet op på væggen, er det vigtigt, at du sørger for at vælge den rette ramme til dem. Rammen er nemlig med til at gøre, at det, som du hænger op, virkelig kommer til sin ret. Det er både i forhold til, at farverne bliver fremhævet i forhold til farver og i forhold til, at motivet kommer lidt ud fra væggen. 

Et af de steder, hvor du finder et stort udvalg af forskellige former for rammer, er på rammeshoppen.dk. Det er også deres udvalg, vi tager udgangspunkt i her i artiklen. 

1. Svæverammer

En svæveramme er skabt til at ramme et maleri på lærred ind. Det er derfor en bred ramme, hvor der er god plads til at sætte maleriet. Rammen har fået sit navn, fordi den får maleriet til at svæve en smule. Det giver en flot effekt til billedet og er samtidig med til at gøre, at der bliver sat ekstra fokus på det. 

2. Boxrammer

En boxramme er skabt til at indramme andre materialer end lærreder og billeder. Det kan for eksempel være cd’er og andre objekter, der ikke kan være i en almindelig ramme, men som det alligevel er smukt at udstille. 

3. Passepartout

En passepartout er ikke en rigtig ramme, men er en papirramme, der bliver brugt til at sætte indeni rammen. Passpartouten skaber en sort eller hvid kant rundt om motivet, hvilket er med til at gøre, at der kommer til at være ekstra fokus på det. 

Den absolut største fordel ved at bestille en ramme på rammeshoppen.dk er, at de fremstiller alle rammerne efter dine mål. Dermed kan du være sikker på, at du kommer til at få en flot ramme, der passer lige præcis til dit billede. Du behøver derfor ikke at bruge tid på at se på målene for de forskellige rammer. Du skal bare sende billedet til dem.