Kan man få knæbind til slidgigt?

Ja, det kan du. Slidgigt i knæet kan være en smertefuld oplevelse. Selv ved små belastninger kan det være en udfordring at støtte på benet. Men et knæbind kan helt sikkert hjælpe.

Slidgigt er en tilstand hvor patienten har slidt sin ledbrusk ned, eller helt væk. Brusken beskytter knoglerne når de bevæger sig og gnider mod hinanden. Uden brusk opstår der betændelsestilstand og smerte.

Behandlinger mod slidgigt

Der findes flere måder at håndtere slidgigt alt afhængigt af hvor alvorlig tilstanden er. Men grundlæggende kan metoderne koges ned i tre kategorier. Den bedste er nok i virkeligheden en kombination af dem alle.

De tre kategorier er medicin, hjælpemidler og træning. Langt de fleste foretrækker at sluge en pille og fortsætte som de plejer. Men det er ikke en holdbar løsning på lang sigt. Den gør kun problemet værre.

Medicinsk kan du derfor tage smertestillende piller eller noget der dæmper betændelsen.

Træn din sliggigt væk

Ok, sliggigten forsvinder ikke, men ved at træne dine muskler omkring knæet, kan du lindre og nogle gange fjerne smerten helt. Men det betyder ikke at brusken på magisk vis er helet. Den er blevet naturligt aflastet fordi du har styrket knæet.

Mange års dårlig holdning og slid kan gør ledbrusken skæv. For at rette den op skal du have meget målrettet træning hos en fysioterapeut.

Hjælpemidler der lindrer

I træningen kan det være en god idé at bruge støttende hjælpemidler indtil musklerne selv kan tage over. Du kan for eksempel vælge en knæstøtte eller -bandage. Den slutter tæt om hele knæet og støtter mere end et almindeligt knæbind.

Den er ikke en hvilepude der fritager dig fra det hårde arbejde. Du skal stadig træne knæ og krop. Du kan for eksempel bruge knæbandagen fra Thuasne, der bliver forhandlet af Henza.