Guide til mobilt bredbånd

Det er ikke muligt at være en del af det moderne samfund, uden at have forbindelse til internettet. Derfor er det vigtigt, at du kan stole på dit udstyr. Det kan nemt ordnes ved at have et mobilt bredbånd. Det gør nemlig, at du kan have en trådløs internetforbindelse via en mobil enhed som for eksempel en computer, en mobiltelefon elle et modem. Nogle vælger det som supplement til fastnetforbindelsen, men flere og flere vælger også kun at have den mobile løsning.

Hvordan fungere det?
Det mobile bredbånd fungere ved, at du modtager mobilsignaler, der giver dig adgang til internettet. I udstyret er der en antenne, der opfanger de samme signaler, som mobiltelefoner også bruger til at komme på nettet. Signalerne bliver sendt fra forskellige master, og bliver modtaget af din enhed til mobilt bredbånd. Informationerne bliver sendt videre til din computer, og du er på nettet. Det er meget nemt og kræver ikke, at der skal en teknikker forbi, mens du burde være på arbejde.

Hvornår er det et godt valg?

Det mobile bredbånd er en god løsning for dig, det gerne vil have en forbindelse til internettet, du kan bruge næsten overalt. Det gælder uanset, om det er i hjemmet, sommerhuset, campingvognen, båden eller i bilen.

Det er typisk det oplagte valg, hvis du spenderer en del dage i Danmark uden for hjemmets fire vægge. Men hvis ferien går til udlandet, skal du som udgangspunkt ikke bruge mobilt bredbånd, da udlandstakster er meget høje. Der er dog flere abonnementer, du i begrænset omfang kan anvende inden for EU uden merpris.

Fordele ved mobilt bredbånd

  • Du kan tage det med dig overalt
  • Det er nemt at installere
  • Høj hastighed
  • God dækning
  • Typisk billigere end almindelige bredbåndsforbindelser

Sådan kommer du i gang

Hvis du ikke har en bærbar computer eller tablet, skal anskaffe dig et USB modem, du kan sætte et sim-kort i. Sim-kortet modtager du fra den udbyder, du har valgt som leverandør. Når du har modtaget dit sim-kort, sætter du det ind i modemmet og putter modemmet i din PC. Computeren finder selv modemmet og installere det sammen med det lille program, du fremover skal klikke på, når du vil åbne for det mobile internet.

Fordelen ved USB-modem’et er, at det er meget mobilt og let at tage med på vejen. Ulempen er dog, at du kun kan have én computer på nettet af gangen. Det problem kan løses, hvis du køber en router til mobilt bredbånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *