Glæder du dig at blive en rigtig lystfisker?

Glæder du dig at blive en rigtig lystfisker?

Hvad er den bedste lystfiskerhistorie du har hørt?

Lystfiskerhistorier har lidt ry for at være usande og overdrevede. Altid noget med, at man var ved at fange en kæmpe fisk, som kun lige slap væk, fordi den havde tænder som rundsave, og bare lige bed linen over. Måske har du også hørt historier om kæmpe gedder og laks, som kunne have spist din rottweiler til frokost, hvis ikke du havde den i snor.

Du kan sikkert godt selv sortere ,i hvad der lyder sandsynligt, og hvad der er fri fantasi. 

Men nogle lystfiskerhistorier er faktisk sande

Men selvom en lystfiskerhistorie lyder for god til at være sand, så bliver der jo altså fanget nogle kæmpe fisk en gang imellem. Vi taler gedder på langt over 10 kg., og laks som bliver endnu større. For ikke at tale om torsk, som godt kan veje op til omkring 50 kg. 

Så der ér altså grundlag for nogle gode lystfiskerhistorier, og som sagt så er er de altså sande nogle gange.

Hvad har du brug for, hvis du selv skal fortælle en sand lystfiskerhistorie?

Når vi taler om lystfiskerudstyr, så er det en hovedregel, at du ikke må gå ned på udstyr. Det rigtige grej giver dig nemlig større chance for at fange den type fisk, som du går efter.

Derfor er det også vigtigt, at du på forhånd har besluttet dig for, hvad du gerne vil fange. Du kan eksempelvis ikke fange torsk med en fluestang – eller fiske med flue med en fiskestang til torskefiskeri.

Gå ind på Billigtfiskegrej.dk 

Billigtfiskegrej.dk har alt, hvad du kan drømme om som lystfisker.

Det du skal gå efter som helt ny lystfisker, er den rigtige fiskestang. Find den som passer til den type fiskeri, som du brænder for. Nogle fiskestænger er allround, og kan bruges til forskellige slags fiskeri. 

Din madding skal være afstemt til fisken. Find noget som fiskene syntes om. Orm hvis du skal fange små skaller, blink eller wobler til gedder, pilk til torsk, flue til ørreder. 

Fiskehjulet er også vigtigt. Fluehjul duer eksempelvis kun til fluefiskeri, og et stort tungt havhjul er ikke praktisk, hvis du fisker i en lille å. Du kan også vælge mellem ambassadeurhjul og fastspolehjul. Husk som hovedregel, at et fastspolehjul er nemmere at håndtere end et ambassadeurhjul

Og endelig, så husk nogle gode gummistøvler eller waders. Skal du ud hvor der er lidt dybt eller vådt, så er det ret ærgerligt at stå i gummisko. 

Glæd dig til den store fangst og din egen lystfiskerhistorie.