Derfor skal du vælge en sele til din hund

Derfor skal du vælge en sele til din hund

Når du går tur med din hund, er det vigtigt, at du har godt styr på den. Derfor er det en god ide, at du vælger en robust sele at give den på. Mange hundeejere føler, at de har fint styr på deres hund, når den går med halsbånd, men det er ofte, fordi de ikke har prøvet at gå med en sele. Selen sidder rundt om hundens overkrop. Det gør, at du kommer til at have langt bedre kontrol over din hund, når den har en sele på, frem for når den bare har halsbånd på. 

Der findes en lang række forskellige former for seler, som du kan overveje at købe til din hund. Et af de mærker, som du helt sikkert bør overveje er Hunter seler. De laver seler i en virkelig god kvalitet, så de kan holde til det slid, der naturligt kommer til at være på den, når du bruger den flere gange om dagen. Et af de steder, hvor de har et stort udvalg af Hunter seler, er på webshoppen huntercph.dk. 

Hunter selerne kan enten være lavet i læder eller i kunststof. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Læder er et superholdbart materiale, der samtidig ser rigtig flot ud. Kunststof er nemt at rengøre. Hvis du har en hund, der ofte bliver beskidt, er det derfor det rigtige materiale. 

Du kan selvfølgelig få hundeseler i mange forskellige størrelser. Det er muligt at indstille de forskellige seler, så de kommer til at passe perfekt til din hunds krop. Det er for eksempel i forhold til, at den hverken sidder for stramt, så den kommer til at genere hunden, men at selen heller ikke sidder så løst, at hunden har nemt ved at vride sig ud af den. 

Nogle bruger både hundeseler til gåture og til træning. Andre bruger kun selerne til en af delene, da de synes, at det er i den situation, at de har bedst kontrol med deres hund.