2021: Gode tips til båden til det nye år

Selvom der stadig er et godt stykke tid til, at den nye bådsæson starter, kan man jo godt begynde at glæde og ikke mindst forberede sig. En båd er, som du nok har bemærket, et enormt stykke arbejde, og der er mange ting, man hvert år skal lave, for at man kan sætte den på vand igen. Vi giver her gode råd med til dig.

Hvordan klarer den kulden?

Den danske kulde er måske ikke direkte morbid, men den kan bestemt godt tage ordentligt fat på din båd, hvis den står ubeskyttet. Og i mange tilfælde er det ikke nok, at den står beskyttet under en presenning slået i med nogle pløkker. Hvis du ikke har mulighed for at beskytte båden indenfor, bør du bruge krympeplast, som er et beskyttende dækken, der via en varmepistol ”klistrer” sig til båden.

Skal den have ny maling?

Malingen af noget af det, der på en båd skal udskiftes oftest på grund af, at båden befinder sig i vand meget af tiden. Det er hårdt arbejde at male båden, særligt hvis man har en større en af slagsen, og du bør bruge maling specifikt beregnet til både. Det er altså ikke nok med en god vådrumsmaling.

Gør noget ud af indretningen i det nye år

Det ser ud til, at vi skal bruge rigtig meget tid derhjemme igen i år, og det betyder, at du måske vil komme til at bruge rigtig meget tid på båden, da du ikke kan komme så mange andre steder hen. Gør det derfor hjemligt at være på båden.